Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szomorú vasárnap - BMW sírkő

 

Életünk kezdődhet és könnyen véget is érhet négy keréken. Akár egy BMW-ben. De hogy a sírkőnek is ezt válassza valaki?

"...majdan sírod is, Mely ápol s eltakar..."

Rajongunk autókért, hétvégéket töltünk a kárpit tisztításával, simogatjuk, becézzük az éveken át hűségesen szolgáló járgányt. Fontos a gép, nevet kap, szinte családtag, ha beférne, helyet kapna a vasárnapi ebéd mellett, a hűtőrácson szürcsölhetné a húslevest. Igaz költői túlzásnak tűnik ez, ha elképzeljük. Akkor egy fekete gránitból kifaragott BMW kupé sírkő mennyire rugaszkodik el az átlagostól? Mert ez nem egy kósza gondolat, hanem létező darab!

Steve Marsh ötvenegy éves korában szenderült jólétre, a Ford alkalmazottjaként, ezért is ironikus kicsit, hogy a bajor márka elfogult tisztelője volt. Sebaj, történt már nagyobb hűtlenség, bár a rajongás mértékét csak a hozzátartozók ismerhetik. Ami kifejezetten hatalmas lehetett, hiszen a sírkő sem mindennapi méretű.

Sikerült egy majdhogynem életnagyságú szobrot kifaragni egy darab tömör gránittömbből, amit Kínából hoztak egészen a londoni temetőig. Mivel egész egy tonnásra sikerült a mű, húsz fős csapat és egy daru emelte a helyére a nem mindennapi darabot.  A kőkemény BMW összesen 50.000 fontot azaz 16.300.000 forintot kóstált, amiből akár egy eredeti példányt is beszerezhettek volna emlékműnek.

Nem feladatunk megítélni, hogy a kegyelet kinyilvánításának ilyen formája helyes-e vagy sem. Hibának tekinthető, hiszen bulvárhír lett egy feltehetően tisztességes ember halála, és a vandálok is előszeretettel rongálják az ilyen sírokat. Természetesen az önök véleményét is várjuk, alul a komment ablakban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.