Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sebességrekordot döntött a BMW biodízeles motorja
[2007.11.10]


Túlszárnyalt minden eddigi rekordot a BMW egyedi felépítésű biodízel hajtású motorja. A csúcskísérletnek az egyesült államokbeli Utah észak-nyugati területén található bonneville-i sótenger adott otthont. A rekordfutamhoz átalakított BMW R 1150 RT pontosan 210,203 kilométer/órás sebességre gyorsult a BMW 3-as szériájából átvett kétliteres motorral.


RÖVIDHÍR - A BMW Sauber maximálisan elégedett Nick Hedifelddel, aki a 2007-es szezonban a két élcsapat pilótái mögött az ötödik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben. Mario Theissen csapatfőnök szerint nem volt meglepő a 30 éves versenyző teljesítménye, hiszen korábban már megcsillogtatta tudását.

A német pilóta 61 pontot szerzett idén, amivel jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az istálló a McLaren kizárást követően bebiztosítsa második helyét a konstruktőrök között.

"Számítottunk Nickre, mert az elmúlt években már megismertük az erősségeit"- mondta Theissen. "Hittük, hogy sokkal jobban teljesíthet, mint korábban. Nick beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, és ezért alaposan hozzájárult ahhoz a fejlődéshez, amelyet most tapasztalunk."

A BMW Sauber nyár közepén már bejelentette, hogy a 2008-as szezonban is Heidfelddel, illetve a lengyel Robert Kubicával áll rajthoz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.