Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pluszlóerők a BMW-től

Konkurenciát állít a tuningcégeknek a BMW. Saját teljesítménynövelő csomagot készített hathengeres turbómotorjához.

Minden valószínűség szerint a BMW érzékelte, hogy 3,0 literes, duplaturbós benzinmotorral szerelt autóit előszeretettel vetik alá teljesítménynövelésnek a tulajdonosok. Ez nem is csoda, tekintve, hogy a 3,0 literes blokk 306 lóerős, vagyis jócskán hagytak benne tartalékot a bajor fejlesztők. (A korábbi M3-asban a 3,0 literes blokk 286 lóerős volt 1992-ben.)

Akiknek ez nem elég, azok ezentúl kérhetik a BMW saját tuningcsomagját, amely 20 lóerővel gyarapítja a ménest, miközben a forgatónyomaték 400 newtonméterről 430, illetve 450 Nm-re nő. Előbbi érték a manuális, utóbbi az automata váltóval szerelt modellekre vonatkozik.

Mérhető eredménye is van a pluszlóerőknek, hiszen például a 335i szedán 0,2 másodperccel gyorsabban, 5,4 alatt képes elérni a 100 km/órás tempót álló helyzetből.

Amellett, hogy módosítanak a motorvezérlő szoftveren, a csomagban szerepel egy pluszhűtő is, amely a nagyobb teljesítménnyel járó hő kezeléséhez kell. Ennek köszönhetően az autók ugyanúgy megőrzik a gyári garanciát, mint gyengébb társaik, ami nem mondható el a tuningcégek beavatkozásai esetében. Az átalakítás elérhető a 135i, 335i, X6 xDrive 35i modellek összes változatához.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

anizsurf@freemail.hu

(Bömbike, 2009.02.22 15:45)

Bocsi de valamiért lemaradt a szöveg alja.
Ez: "Amellett, hogy módosítanak a motorvezérlő szoftveren, a csomagban szerepel egy pluszhűtő is, amely a nagyobb teljesítménnyel járó hő kezeléséhez kell. Ennek köszönhetően az autók ugyanúgy megőrzik a gyári garanciát, mint gyengébb társaik, ami nem mondható el a tuningcégek beavatkozásai esetében. Az átalakítás elérhető a 135i, 335i, X6 xDrive 35i modellek összes változatához. "