Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kétkerekű városi BMW

Új irányba nézelődik a BMW motoros részlege. A szupersport, az enduro, túra és sporttúra kategóriákban érdekelt márka nagy testű robogókkal bővíti termékpalettáját

Miközben a forgalom számára rendelkezésre álló tér nem növekedett, a forgalomban lévő járművek száma jelentősen emelkedett az elmúlt években. A személyes közlekedés új körülményekkel néz szembe. A BMW is máshogy képzeli a városi közlekedést a jövőben. Ezt jelezte a MINI márkanév alatt a Párizsi Autószalonon bemutatott elektromos robogó, folytatásként pedig elkészült a BMW Concept C. A C a commuter, magyarul ingázó szót jelenti.

Bár a jármű egyelőre tanulmány, hasonló nagy testű robogóval bővíti kínálatát a jövőben a bajor gyártó. A kétkerekű nemcsak városban, de az elővárosi közlekedésben is alkalmas partner lehet. Eleinte csak a tehetősebbek számára, mert mint a BMW elárulta, először két prémiumkategóriás, belső égésű motorral szerelt robogót mutat majd be. Később elektromos motorral is elérhetővé teszi e két modelljét.

A Concept C kifejezetten sportos karakterű. Formája a sportmotorokat idézi. A tanulmányba új fejlesztésű soros, kéthengeres motor és folyamatosan változó áttételű sebességváltó került.

Részletmegoldásai a prémiumkategóriát idézik. Például a motor monolever felfüggesztése üreges tengellyel kapcsolódik a hátsó rugóstaghoz, ami kívülről is jól látható, a tanulmányban az első felfüggesztés fordított állású villákkal valósul meg. A stabil duplatárcsás első fék két radiális féknyereggel rendelkezik, a biztonságról blokkolásgátló gondoskodik.

Elejére LED technológiás lámpatestek kerültek, a visszapillantó tükrök helyét két videokamera vette át, amelyek a motor mögötti területet pásztázzák és képüket a műszerfalon található két LCD jeleníti meg. A műszerfalon található harmadik, központi LCD kijelzőn az aktuális sebességen és fordulatszámon felül számos egyéb információ is megjeleníthető. 

A BMW Motorrad a Milánóban megrendezésre kerülő EICMA kiállításon mutatja be a nagyközönségnek a Concept C modellt. A modellek sorozatgyártása a BMW berlini gyárában indulhat majd be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Király!

(szamitogep-javitas.eu, 2011.10.14 20:26)

Nagyon durva a járgány! http://szamitogep-javitas.eu